Eindejaarstips particulieren

21 Dec
belastingdienst-overtrad-wet-met-gegevens-huurders

Eindejaarstips particulieren

Dindanda Consulting heeft voor u belangrijke fiscale eindjaarstips geselecteerd. Het is belangrijk dat je juist nu even stil staat bij enkele financiële zaken. Dit kan je een hoop geld opleveren of besparen. Lees onderstaande tips aandachtig door.

 

1. Middelen van Inkomsten

Bij sterk wisselende inkomsten kan het middelen van uw inkomen een belastingvoordeel opleveren. Hierbij wordt het inkomen over een periode van 3 aaneengesloten kalenderjaren bij elkaar opgeteld en vervolgens gedeeld door 3. Op basis van dit opnieuw berekende inkomen krijgt u misschien belasting terug.

 

2. Huis kopen

Ben je bezig een huis te kopen dat je (deels) met eigen geld betaalt? Probeer de koop en notariële levering dan voor het einde van het jaar te plannen. Het vermogen hoef je dan niet meer op te geven in box 3. Het omgekeerde geldt als je je woning binnenkort gaat verkopen en je nog geen andere woning hebt. In dat geval kun je de verkoop beter uitstellen tot na de jaarwisseling. Het geld dat je overhoudt na verkoop van je huidige woning hoort tot het vermogen in box 3. Door pas na de jaarwisseling naar de notaris te gaan, betaal je hierover geen belasting.